Wie zijn wij

Arboretum Grootenbosch is een vrij jonge verzameling bomen en struiken. Het werd opgericht door mijn vader, Hugo Van Driessche, reeds van jongs af aan gepassioneerd door de natuur en meer specifiek door bomen. In 1983 begon hij een verzameling van bomen en struiken uit de gematigde streken aan te leggen op een perceel grond in Beveren.

Bij deze aanplanting werd er gestreefd naar diversiteit, duurzaamheid en het vormen van een harmonieus geheel. Er is een uitgebreide selectie van boomsoorten die ‘gemakkelijk’ honderden jaren oud kunnen worden en deze vormen daardoor de ruwbouw van het arboretum. Je vindt er boomsoorten zoals mammoetbomen, Libanonceders, Californische wierookceders, Japanse ceders, zilversparren uit Europa, Azie en Noord-Amerika, tupelos, bijzondere eiken en beuken. Daarnaast zijn er vele kleiner blijvende soorten en zeldzame cultuurvarieten die zorgen voor een grote variatie aan kleuren, vormen, textuur en geuren. Japanse esdoorns (> 100 verschillende cultuurvarieteiten), cornussen uit Azie en Noord-Amerika, toverhazelaars, magnolias,... decoreren het interieur van het arboretum.

Sedert 1983 wordt het bestand jaarlijks uitgebreid en verbeterd. Ruim 30 jaar later is het resultaat een duurzame collectie van meer dan 1000 bomen en struiken. Verschillende van deze bijzondere bomen en struiken worden gekweekt en te koop aangeboden in de plantenhoek van het arboretum.

Sinds 2010 zetten wij het levenswerk van mijn (schoon)vader voort. Emmy, bioloog en leerkracht, neemt jullie graag mee op een educatieve rondleiding doorheen het arboretum. Ikzelf volgde een opleiding tot boomverzorger en sta mee in voor het dagelijks onderhoud van het domein.

Vandaag bouwen 3 generaties groene genen verder aan dit duurzaam project. De oplevering is voorzien in 2250. Pas dan bereiken onze oudste bomen, in een voedingsbodem van geduld en begrip, hun volwassen leeftijd.

Ons gezin hoopt van harte onze passie met jullie te delen tijdens een bezoek of een van de vele activiteiten.

Joris en Emmy

©Copyright 2010-2017 Arboretum Grootenbosch